Ordförandes Inlägg 1, 2013 | Sverigedemokraterna i Lomma

Ordförandes Inlägg 1, 2013

Med anledning av Sydsvenska Dagbladets artikel i veckan om SD:s firande av 25:års jubileum i Stockholm den 9:e.

Vid en framtidskonferens i Riksdagshuset där ett stort antal inbjudna representanter från hela landet lyssnade på tal av Björn Söder, samt Jimmie Åkesson. Därefter på kvällen åt en gemensam middag.

Hela evenemanget var väl förberett och genomfördes på ett trevligt och lärorikt sätt. Visserligen hade en liten grupp demonstranter samlats utanför riksdagshuset, men dom lyckades inte störa mötena, tack vare en betydande polisinsats.

I Sydsvenskans ”faktaruta” kan man läsa att minst prioriterat i vår politik är; Miljö/Djurskydd och jämställdhetsfrågor.
Inget kan vara mer felaktigt, vi prioriterar alla frågor i den politiska diskussionen lika högt.
Men naturligtvis är det olika ämnen som är aktuella från vecka till vecka.

Nyligen (se nedan) höll vi med i Moderaternas uppfattning om att utbyggnad av vindkraftverk, är en dyr, ineffektiv, och förfulande insats i vår kommun. Vi vill hellre ha en annan och mer övergripande lösning på energiproblemen.

Angående djurskydd så har vi mycket bestämda åsikter, bl.a. förstår jag inte helt den just nu mycket högljudda diskussionen om hästkött i lasagnen.
Naturligtvis skall det deklareras vilka köttprodukter en vara innehåller som vi köper i våra livsmedelsbutiker, men att hästkött skulle vara en sämre vara än nötkött, håller jag inte med om.

En annan och viktigare fråga är däremot så kallat Halal-slaktat kött, vilket säljs och förekommer i vissa områden och stadsdelar. Har man en aning om vad dessa djur utsätts för, kan man inte annat än äcklat fördöma detta.

Se gärna inslaget på länken nedan, men varning, det är MYCKET STARKA BILDER.

https://www.facebook.com/photo.php?v=212494558895758&set=o.140441466008556&type=2&theater

Jag kommer mycket aktivt kämpa för ett totalförbud av dessa köttprodukter, och att dessa förekommer i det svenska samhället, är absolut försvarslöst.

Angående jämställdhetsfrågor; måste jag erkänna att vi inte har nått ända fram, med en alltför hög representation av män i våra styrelser och utskott, jämfört med kvinnor.

Men vi söker med ljus och lykta efter kvinnor som är villiga att ta en plats hos oss.

 

Björn Almqvist
Ordförande i Sverigedemokraterna Lomma

0 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.